Οι φωνές των ζώων – Παιχνίδι με ήχους και εικόνες

από κυρία Αταξία
Οι φωνές των ζώων

Μια απλή και ευχάριστη δραστηριότητα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη διδασκαλία / αξιολόγηση των μικρών μαθητών που μαθαίνουν τα ζώα. Βοηθά στην ενίσχυση της ακουστικής διάκρισης και μπορεί να συνδυαστεί με τη μίμηση ήχων. Δουλεύεται σε ατομικό ή ομαδικό επίπεδο.

Οι μαθητές ακούν κάθε φορά τη φωνή ενός ζώου και πρέπει να πουν ή να δείξουν / επιλέξουν (στην περίπτωση που δεν έχουν προφορικό λόγο) την κατάλληλη εικόνα. Στη δική μας ομάδα, κάθε μαθητής με τη σειρά του προσπαθεί να επιλέξει τη σωστή απάντηση δείχνοντας κάρτες. Παίζοντας σε ομάδα, μπορούμε να εξασκηθούμε στην προσαρμογή σε κανόνες (π.χ. περιμένω τη σειρά μου, μοιράζομαι κ.ά.). Ο μαθητής που βρίσκει τη σωστή απάντηση μιμείται τη φωνή του ζώου (*και προαιρετικά κερδίζει την κάρτα).

Η δραστηριότητα προσαρμόζεται ανάλογα με τις ανάγκες των μαθητών μας. Το παιχνίδι περιλαμβάνει:

19 ηχητικά αρχεία σε μορφή mp3 (4.80 ΜΒ) – Μπορείς να τα αναπαράγεις σε smartphone / tablet ή να τα γράψεις σε cd.

10 έγχρωμες εικόνες με τα πιο γνωστά ζώα της φάρμας (γάτα, σκύλος, αγελάδα, πρόβατο, άλογο, γουρούνι, πάπια, κότα, κόκορας) και bonus το κουνούπι που ξετρελαίνει τα παιδιά! Εναλλακτικά, μπορείτε να αντικαταστήσετε τις κάρτες με φωτογραφίες ζώων, αν τα σκίτσα δυσκολεύουν τους μαθητές σας. Κατέβασε τα αρχεία από εδώ.

Αν θέλεις να μαθαίνεις γρήγορα όλα τα νέα της κυρίας Αταξίας, κάνε like στο Facebook και follow στο Instagram και στο Pinterest !

Αν θέλεις να λαμβάνεις τα νέα στο e-mail σου, κάνε subscribe !

0 σχόλια
0

Mπορουν επισης να σας ενδιαφερουν

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας.
Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε.
Aποδοχή Μάθε περισσότερα