Τα Μinions βάζουν κανόνες!

από κυρία Αταξία
Κανόνες τάξης με Minions

Λατρεύω τα Μinions, τα μικρά άτακτα, κίτρινα πλασματάκια! Ανά περιόδους και ανάλογα με τα κέφια, τα αξιοποιώ ποικιλοτρόπως στην τάξη π.χ. στα πλαίσια της διακόσμησης της τάξης, ως ωρολόγιο πρόγραμμα για τους μαθητές, ως σύστημα επιβράβευσης κ.ά. Οι κανόνες της τάξης είναι άλλος ένα τρόπος που χρησιμοποιήθηκαν.

Οι κανόνες είναι 9 (οι πιο σημαντικοί για την τάξη μας), έχουν χιουμοριστική διάθεση και ο τρόπος γραφής τους δίνει έμφαση στις θετικές συμπεριφορές που κάνουν μία τάξη να λειτουργεί καλύτερα. Έτσι θα δεις, “Μιλώ ευγενικά σε όλους”, αντί “Δεν μιλώ άσχημα”, “Κάθομαι στην καρέκλα μου”, αντί “Δε σηκώνομαι από την καρέκλα μου” κ.ο.κ.

Οι κανόνες είναι αναρτημένοι στο πιο κεντρικό σημείο της τάξης μου, ώστε οι μαθητές να έχουν πάντα οπτική πρόσβαση σε αυτούς. Πολύ συχνά, μαζί με τους μαθητές θυμόμαστε τους κανόνες, σχολιάζουμε τους λόγους για τους οποίους τους χρειαζόμαστε, εξετάζουμε τη συμπεριφορά μας και στο πλαίσιο της ομάδας επιβραβεύουμε λεκτικά τις θετικές συμπεριφορές που παρουσιάζουν τα μέλη.

Προσοχή! Οι κανόνες με τη μορφή που έχουν, ενδεχομένως να μην είναι κατάλληλοι για μαθητές που βρίσκονται στο Φάσμα του Αυτισμού.

Μπορείς να κατεβάσεις τους κανόνες με τα minions από εδώ. Μην ξεχάσεις να πλαστικοποιήσεις τις εικόνες, ώστε να διατηρηθούν! Καλό μάθημα!

Αν θέλεις να μαθαίνεις γρήγορα όλα τα νέα της κυρίας Αταξίας, κάνε like στο Facebook και follow στο Instagram και στο Pinterest !

Αν θέλεις να λαμβάνεις τα νέα στο e-mail σου, κάνε subscribe !

 

0 σχόλια
0

Mπορουν επισης να σας ενδιαφερουν

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας.
Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε.
Aποδοχή Μάθε περισσότερα