Γραμματική αναγνώριση ρημάτων με κάρτες

από κυρία Αταξία

Η γραμματική αναγνώριση είναι μια αρκετά βαρετή διαδικασία. Επιπλέον, οι μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες συνήθως αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην ανάκληση του γραμματικού λεξιλογίου με αποτέλεσμα να δυσκολεύονται να διεκπεραιώσουν τη γραμματική αναγνώριση.

Για να γίνει η γραμματική αναγνώριση ρημάτων μία πιο ευχάριστη, παιγνιώδης και κιναισθητική διαδικασία κατασκεύασα τις κάρτες που θα βρεις εδώ.

Οι κάρτες περιλαμβάνουν 96 ρήματα Ενεργητικής και Παθητικής φωνής σε Οριστική έγκλιση για γραμματική αναγνώριση. Ακόμα, υπάρχουν κάρτες για τις φωνές, τους χρόνους, τους αριθμούς και τα πρόσωπα.  Κάρτες για τις εγκλίσεις ή τις συζυγίες δεν περιλαμβάνονται.

 

Πώς να κατασκευάσεις τις κάρτες

Εκτύπωσε τις κάρτες με τα ρήματα σε χρωματιστό κανσόν χαρτόνι Α4

Εκτύπωσε έγχρωμα τις κάρτες με το γραμματικό λεξιλόγιο, ώστε να είναι διακριτές (σε σχέση με τις κάρτες των ρημάτων) και πλαστικοποίησέ τες.

Εκτύπωσε αρκετά σετ, για να τα χρησιμοποιούν ταυτόχρονο περισσότεροι από 1 μαθητές.

 

Πώς να χρησιμοποιήσεις τις κάρτες

  1. Ατομικά – Μπορείς να μοιράσεις κάρτες με ρήματα και ένα σετ καρτών με γραμματικό λεξιλόγιο για να δουλέψει ο μαθητής μόνος του.
  2. Σε ζεύγη – Μπορείς να μοιράσεις κάρτες με ρήματα και ένα σετ καρτών με γραμματικό λεξιλόγιο σε ζεύγος μαθητών, ώστε να συνεργαστούν κατά την γραμματική αναγνώριση.

*Στην τάξη, φτιάχνω 2 ζευγάρια μαθητών, τους μοιράζω τις ίδιες κάρτες ρημάτων και από ένα σετ καρτών με γραμματικό λεξιλόγιο και τους ζητώ να κάνουν ταυτόχρονα αναγνώριση στα ίδια ρήματα. Ύστερα, βλέπουμε αν οι απαντήσεις ταυτίζονται και σε περίπτωση λάθους, αιτιολογούμε τις σωστές απαντήσεις.

Χρησιμοποίησε τις κάρτες και γράψε μου τις εντυπώσεις σου στα σχόλια!

Αν θέλεις να μαθαίνεις γρήγορα όλα τα νέα της κυρίας Αταξίας, κάνε like στο Facebook και follow στο Instagram και στο Pinterest !

Αν θέλεις να λαμβάνεις τα νέα στο e-mail σου, κάνε subscribe !

0 σχόλια
2

Mπορουν επισης να σας ενδιαφερουν

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας.
Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε.
Aποδοχή Μάθε περισσότερα