3 βιβλία για την αναπηρία από τις Εκδόσεις Σαΐτα

από κυρία Αταξία
3 βιβλία για την αναπηρία

Οι Εκδόσεις Σαΐτα έχουν κυκλοφορήσει 3 βιβλία για την αναπηρία. Όσοι ακολουθείτε τη σελίδα της κυρίας Αταξίας στο Facebook, τα έχετε δει ξανά. Η δημοσίευσή τους συνέπεσε με την περίοδο που δεν έκανα αναρτήσεις στο μπλογκ, οπότε τώρα που επανήλθα, αφιερώνω αυτήν την ανάρτηση για την εξαιρετική δουλειά των συναδέλφων της ειδικής αγωγής και των ειδικοτήτων που συνεργάστηκαν μαζί τους!

Η ζωή μέσα από τα μάτια μου, από τις Ε. Καζάρα και Χρ. Βασιλείου. Το βιβλίο περιγράφει την ιστορία δύο νέων με τύφλωση. Περιέχει μια εκπαιδευτική ενότητα με ορολογία και βιωματικές δραστηριότητες. Απευθύνεται σε παιδιά Δ’ – Ε’ – Στ’ τάξης, εφήβους και ενήλικες.

Ο Φοίβος και εγώ, από τις Μ. Αραβίδου, Φ. Γεωργιοπούλου, Β. Γεωργοπούλου, Α. Κυρίτση, Μ. Χαραλαμπίδου Το βιβλίο περιγράφει μία μέρα ενός παιδιού με αυτισμό, όπως βιώνεται από τον ίδιο, από την οικογένειά του και το σχολικό του περιβάλλον. Περιέχει μια εκπαιδευτική ενότητα με ορισμούς και έννοιες καθώς και ασκήσεις και δραστηριότητες.

Η Ζαχαρούπολη, από τους Α. Βασιλάκη, Ι. Δημητριάδου, Έ. Καϊδαντζή, Α. Κωνσταντόπουλο, Β. Παναγιωτέλη, Δ. Πατρωνά, Ε. Σούλη, Π. Ξηρακιά Το βιβλίο περιγράφει την ιστορία ενός αγοριού τυπικής ανάπτυξης που βρέθηκε να φοιτά σε ένα σχολείο με μαθητές με αναπηρία. Γράφτηκε στα πλαίσια ευρωπαϊκού προγράμματος με θέμα τη διαφορετικότητα και την αναπηρία.

Το σημαντικότερο είναι ότι μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν τα βιβλία, να τα διαβάσετε σε μορφή εικονικού αρχείο ή να τα ακούσετε (audio book) μαζί με τα παιδιά, να κάνετε τις δραστηριότητες ή να τα εντάξετε σε κάποιο πρόγραμμα ευαισθητοποίησης για τη διαφορετικότητα. Εύχομαι να βλέπουμε συχνά και άλλες τέτοιες δουλειές!

Αν θέλεις να μαθαίνεις γρήγορα όλα τα νέα της κυρίας Αταξίας, κάνε like στο Facebook και follow στο Instagram και στο Pinterest !

Αν θέλεις να λαμβάνεις τα νέα στο e-mail σου, κάνε subscribe !

0 σχόλια
0

Mπορουν επισης να σας ενδιαφερουν

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας.
Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε.
Aποδοχή Μάθε περισσότερα