Χριστουγεννιάτικα στολίδια από ζύμη σόδας 

από κυρία Αταξία
Έχω φτιάξει αρκετές φορές χριστουγεννιάτικα στολίδια από ζύμη ή πηλό.
Κάθε φορά, θέλω να δοκιμάζω κάτι διαφορετικό.
Αυτή τη φορά αποφάσισα να δοκιμάσω τη ζύμη σόδας.
Το συγκεκριμένο μείγμα δεν χρειάζεται ψήσιμο και ήταν ο βασικός λόγος που το επέλεξα. Επιπλέον, έχει βελούδινη υφή και ένα όμορφο χρώμα βανίλιας, οπότε δεν χρειάζεται να βαφτεί για να δείξει όμορφο. Χρειάζεται 1-2 μέρες για να στεγνώσει φυσικά.
 
Τι θα χρειαστείς για το μείγμα: 
 
2 φλιτζάνια μαγειρική σόδα
1 φλιτζάνι κορν φλάουρ
1 1/4 φλιτζάνι νερό
 
Παρασκευή μείγματος: 
 
1. Βάλε όλα τα υλικά σε μία κατσαρόλα, ανάμειξέ τα και άφησέ τα να ζεσταθούν σε μέτρια φωτιά.
2. Να ανακατεύεις το μείγμα συνεχώς, μέχρι να γίνει πυκνό και να έχει την υφή πολτού πατάτας. Αυτό διαρκεί περίπου 15-20 λεπτά.
3. Μόλις αποκτήσει το μείγμα αυτή τη μορφή, βγάλε το από τη φωτιά.
4. Άφησέ το να κρυώσει για λίγο, ώστε, αφού το βγάλεις από την κατσαρόλα, να μπορείς να το ζυμώσεις.
5. Ζυμώνοντας, σχημάτισε μια μπάλα και τύλιξέ την σε ένα υγρό πανί. Άφησέ την έτσι για 15 λεπτά. Στη συνέχεια, ζύμωσέ τη ξανά για να ομαλοποιηθεί και για να γίνει όσο το δυνατόν πιο λεία. 
 
Η ζύμη είναι πλέον έτοιμη να μεταμορφωθεί σε υπέροχα στολίδια!
 
Στολίδια από ζύμη σόδας 1
 
Στολίδια από ζύμη σόδας 3
 
Στολίδια από ζύμη σόδας 2
Tips:
*Χρησιμοποίησε κουπ πατ. Η ζύμη αυτή είναι αρκετά μαλακή και θα σε δυσκολέψει, αν χρησιμοποιήσεις αλλού τύπου φόρμες με πιο περίτεχνα σχέδια.
 
*Χρησιμοποίησε ένα καλαμάκι για να κάνεις τρύπα στα στολίδια σου.
 
*Μην φτιάξεις στολίδια πολύ μεγάλα σε πάχος γιατί έχουν την τάση να σπάνε ή να γίνονται οι άκρες τους σαν “τσαρούχια” κατά το στέγνωμα. Μέχρι 1 εκ. είναι το ιδανικό πάχος.
 
*Χρησιμοποίησε αντικολλητικό χαρτί για να κάνεις τη ζωή σου πιο εύκολη και να μην κολλήσει παντού η ζύμη. Αν η ζύμη σου κολλάει, χρησιμοποίησε κατά το ζύμωμα λίγο κορν φλάουρ ακόμα.
 
*Κατά τη διάρκεια του στεγνώματος των στολιδιών σου, φρόντισε να τα γυρίσεις και από τις 2 πλευρές για να στεγνώσουν σωστά.
 
*Πρόσθεσε γκλίττερ μέσα στη ζύμη, για έξτρα λάμψη ή τέμπερα, αν θέλεις ένα μαρμπρέ αποτέλεσμα.
 
Περιμένω τα σχόλιά σου!
 
Αν θέλεις να μαθαίνεις γρήγορα όλα τα νέα της κυρίας Αταξίας, κάνε like στο Facebook και follow στο Instagram και στο Pinterest !
 
Αν θέλεις να λαμβάνεις τα νέα στο e-mail σου, κάνε subscribe !
 
0 σχόλια
1

Mπορουν επισης να σας ενδιαφερουν

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας.
Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε.
Aποδοχή Μάθε περισσότερα