Χειμωνιάτικα γάντια με σελίδες περιοδικού

από κυρία Αταξία

Στις χειροτεχνίες που κάνουμε κατά καιρούς στο σχολείο, μου αρέσει να αξιοποιώ διαφορετικά υλικά. Επιπλέον, τα τελευταία χρόνια, κάνω συνειδητή προσπάθεια να “ανακυκλώνω” μέσω χειροτεχνιών και κατασκευών υλικά που θα κατέληγαν στον κάδο ανακύκλωσης στην καλύτερη περίπτωση.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, αξιοποίησα έναν υπέροχο κατάλογο λευκών ειδών με γυαλιστερό χαρτί, έντονα χρώματα και μοτίβα, τα οποία ταίριαζαν πολύ με τη χριστουγεννιάτικη περίοδο και τη χειροτεχνία μας.

Για τη χειροτεχνία θα χρειαστείς:

Εκτύπωσα το πατρόν για κάθε μαθητή. Στη συνέχεια, κάθε παιδί επέλεξε σελίδες της αρεσκείας του από τον κατάλογο, τις έκοψε σε λεπτές λωρίδες, τις ανακάτεψε και τις κόλλησε πάνω στο πατρόν. Έκοψε περιμετρικά το κάθε γάντι και το κόλλησε στο κανσόν χαρτόνι. Στο τέλος, χρησιμοποιήσαμε φελτ για να στολίσουμε το τελείωμα του γαντιού.

Με αυτή τη δραστηριότητα εξασκηθήκαμε ευχάριστα σε δεξιότητες οπτικοκινητικού συντονισμού, λεπτής κινητικότητας, συγκέντρωσης και προσοχής.

Δες εδώ, εδώ και εδώ κι άλλες εύκολες χριστουγεννιάτικες δημιουργίες μας!  

 

Αν θέλεις να μαθαίνεις γρήγορα όλα τα νέα της κυρίας Αταξίας, κάνε like στο Facebook και follow στο Instagram και στο Pinterest !

Αν θέλεις να λαμβάνεις τα νέα στο e-mail σου, κάνε subscribe !

0 σχόλια
1

Mπορουν επισης να σας ενδιαφερουν

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας.
Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε.
Aποδοχή Μάθε περισσότερα