Τα QR Codes στην τάξη

από κυρία Αταξία

Τα QR Codes (Quick Response Codes) είναι μια μορφή barcode. Είναι δημοφιλή γιατί αποτελούν έναν έξυπνο, εύκολο και αποτελεσματικό τρόπο σύνδεσης μέσω ενός κινητού / tablet με πληροφορίες αποθηκευμένες online. Επιπλέον έχουν μεγάλη χωρητικότητα αποθήκευσης και ταχύτητα αναγνωσιμότητας.

Πώς να διαβάσεις ένα QR Code;

Tα περισσότερα σύγχρονα κινητά έχουν ενσωματωμένους (built-in) QR Code readers. Δες σύντομες οδηγίες για να διαβάσεις ένα QR Code εδώ.

Στην περίπτωση που δεν υπάρχει στο κινητό σου ενσωματωμένο QR Code reader, χρειάζεται απλά να πας στο App Store της συσκευής σου και να κατεβάσεις μια εφαρμογή που να διαβάζει QR codes.

Πώς να δημιουργήσεις QR Code;

Η δημιουργία ενός QR Code είναι δωρεάν και πολύ εύκολη. Υπάρχουν διάφορα εργαλειάκια online. Εγώ χρησιμοποιώ αυτό: https://www.qrcode-monkey.com/. Eισάγεις το link που θέλεις, επιλέγεις την μορφή του QR Code που προτιμάς και πατώντας το κουμπί “Create QR Code” το δημιουργείς και στη συνέχεια πατάς λήψη για να το κατεβάσεις στη συσκευή σου! Αυτήν την εικόνα μπορείς να την εκτυπώσεις κυριολεκτικά οπουδήποτε.

Γιατί να χρησιμοποιήσω QR Codes στην τάξη;

  • Δεν υπάρχει περιορισμός για το μέγεθος της πληροφορίας που μπορεί να μοιραστεί κάποιος με ένα QR Code. Μπορεί να είναι ένα link, video μέχρι και ένα πολυσέλιδο eBook.
  • Είναι ένα μοντέρνο εργαλείο, ελκυστικό και διασκεδαστικό για τους μαθητές.
  • Οι περισσότεροι μαθητές έχουν πρόσβαση σε tablets / smartphones. Τα QR Codes δίνουν στους μαθητές γρήγορη πρόσβαση σε οποιοδήποτε υλικό χρειάζονται ενώ τους εξοικειώνουν και τους προετοιμάζουν για τη χρήση στην καθημερινή ζωή.

Έχω ξεκινήσει να χρησιμοποιώ QR Codes για να δώσω ασκήσεις για το σπίτι και video στους μαθητές μου.

Άλλες ιδέες για να χρησιμοποιήσεις τα QR Codes στην τάξη:

  1. Αναζήτηση πληροφοριών: Δημιούργησε QR codes που οδηγούν σε ιστοσελίδες με πληροφορίες που θα ήθελαν οι μαθητές να μάθουν. 

  2. Παιχνίδια: Δημιούργησε QR codes που οδηγούν σε κρυπτογραφημένα μηνύματα, παιχνίδια ή μαθηματικά προβλήματα για να λύσουν οι μαθητές. 

  3. Πρόσβαση σε αρχεία: Δημιούργησε QR codes που οδηγούν σε αρχεία που έχεις αποθηκεύσει σε οποιαδήποτε υπηρεσία αποθήκευσης αρχείων (Google Drive, Dropbox κτλ). Μπορείς να χρησιμοποιήσεις αυτήν τη μέθοδο για να μοιράσεις αρχεία με τους μαθητές, όπως παρουσιάσεις ή εργασίες.

Χρησιμοποίησε τα QR Codes στην τάξη και γράψε μου τις εντυπώσεις σου στα σχόλια!

Δοκίμασε να διαβάσεις τα QR Codes της κυρίας Αταξίας στα κοινωνικά δίκτυα!  

                                                             

Και φυσικά, αν θέλεις να μαθαίνεις γρήγορα όλα τα νέα της κυρίας Αταξίας, κάνε like στο Facebook και follow στο Instagram και στο Pinterest !

Αν θέλεις να λαμβάνεις τα νέα στο e-mail σου, κάνε subscribe !

0 σχόλια
2

Mπορουν επισης να σας ενδιαφερουν

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας.
Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε.
Aποδοχή Μάθε περισσότερα