Πρόσθεση με εικόνες για τα αθροίσματα 1-5 ( Καλοκαιρινά φύλλα εργασίας)

από κυρία Αταξία

Ήρθαν και τα φύλλα εργασίας για να δουλέψουμε την εισαγωγή στην πρόσθεση!

Για αρκετό χρονικό διάστημα, δουλέψαμε την εισαγωγή στην πρόσθεση, χρησιμοποιώντας τα κλασικά μαθηματικά βοηθήματα δηλ. κυβάκια και ξυλάκια αλλά και ό,τι άλλο μας ερχόταν στο μυαλό, όπως αυτοκόλλητα, πλαστελίνη, πομ πον, μαρκαδόρους κτλ. για να αισθητοποιήσουμε την πράξη της πρόσθεσης. Εργαστήκαμε πάνω σε όλα τα αθροίσματα από το 0-5, μέχρι να είμαστε έτοιμοι να δουλέψουμε με φύλλα εργασίας.

Στο εκτυπώσιμο αρχείο που μπορείς να κατεβάσεις από εδώ, θα βρεις 7 φύλλα εργασίας για εξάσκηση στην πρόσθεση, για τα αθροίσματα από 1-5, με τη χρήση εικόνων. 

Στα φύλλα εργασίας, ο μαθητής καλείται να μετρήσει τα εικονιζόμενα αντικείμενα, να γράψει τους αντίστοιχους αριθμούς (προσθετέους) και στη συνέχεια να υπολογίσει το άθροισμα.

Η χρήση εικόνων οπτικοποιεί την ένωση 2 συνόλων ενώ ο μαθητής εξοικειώνεται με τη χρήση των μαθηματικών συμβόλων + , = .

Tip: Αφού ολοκληρώσουμε κάθε πράξη, είναι πολύ βοηθητικό να ελέγχουμε τη δουλειά μας, διαβάζοντας φωναχτά όλους τους όρους της πρόσθεσης. Με αυτόν τον τρόπο ενθαρρύνουμε τη διαδικασία της αυτοδιόρθωσης, καθώς συχνά ο μαθητής μπορεί να εντοπίσει τυχόν λάθη και να τα διορθώσει, ενισχύουμε την απομνημόνευση των ζευγών των αθροισμάτων και ο μαθητής αποκτά άνεση με τη διαδικασίας και αυτοπεποίθηση.

Καλούς υπολογισμούς!

Αν θέλεις να μαθαίνεις γρήγορα όλα τα νέα της κυρίας Αταξίας, κάνε like στο Facebook και follow στο Instagram και στο Pinterest !

Αν θέλεις να λαμβάνεις τα νέα στο e-mail σου, κάνε subscribe !

0 σχόλια
0

Mπορουν επισης να σας ενδιαφερουν

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας.
Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε.
Aποδοχή Μάθε περισσότερα