Πεζά γράμματα για τον τοίχο!

από κυρία Αταξία

Η εκμάθηση του ορθού σχηματισμού και της τοποθέτησης των πεζών γραμμάτων στη γραμμή του τετραδίου δυσκολεύει πολλούς μαθητές και μαθήτριες. Κοιλίτσες, ουρίτσες, ποδαράκια, πάνω, κάτω από τη γραμμή του τετραδίου… Μεγάλο μπλέξιμο!

Για το σκοπό αυτό, φτιάξαμε τις δικές μας “γραμμές τετραδίου” στον τοίχο της τάξης, χρησιμοποιώντας χρωματιστή αυτοκόλλητη ταινία.

Στην πρώτη γραμμή τοποθετήσαμε τα πεζά γράμματα που δεν ξεπερνούν τη γραμμή και στη δεύτερη γραμμή τοποθετήσαμε τα γράμματα με κοιλίτσες, ουρίτσες, ποδαράκια και τα συναφή.

Οι μαθητές ανατρέχουν και συμβουλεύονται τις επιτοίχιες “γραμμές τετραδίου” με τα πεζά γράμματα κατά τις δραστηριότητες γραφής, με αποτέλεσμα απομνημονεύουν τον ορθό σχηματισμό και την τοποθέτηση του κάθε γράμματος στις γραμμές του τετραδίου.

Μπορείς να βρεις τα πεζά γράμματα εδώ.

Διάλεξε όμορφες, χρωματιστές αυτοκόλλητες ταινίες, ίδιου ή διαφορετικού χρώματος για τις “γραμμές του τετραδίου”.

Εκτύπωσε σε χρωματιστό κανσόν χαρτί Α4 τα πεζά γράμματα για να είναι πιο ανθεκτικά και για να τα κολλήσεις ευκολότερα στον τοίχο.

Και κάνε υπομονή, όταν θα κολλάς κάθε ένα γραμματάκι στον τοίχο!!!  

 

Αν θέλεις να μαθαίνεις γρήγορα όλα τα νέα της κυρίας Αταξίας, κάνε like στο Facebook και follow στο Instagram και στο Pinterest !

Αν θέλεις να λαμβάνεις τα νέα στο e-mail σου, κάνε subscribe !

0 σχόλια
1

Mπορουν επισης να σας ενδιαφερουν

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας.
Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε.
Aποδοχή Μάθε περισσότερα