Κανόνες Συμπεριφοράς στην Καθημερινή Επικοινωνία με Άτομα με Αναπηρία

από κυρία Αταξία

Εσύ γνωρίζεις ποιοι είναι οι ενδεδειγμένοι κανόνες συμπεριφοράς στην καθημερινή επικοινωνία με τα ανάπηρους ενήλικες και παιδιά;

Πριν πολύ καιρό, έπεσε στα χέρια μου ο οδηγός που συνέταξε η Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας Ενημέρωσης, σε συνεργασία με την έδρα της UNESCO του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Περιέχει κανόνες συμπεριφοράς που αφορούν στην καθημερινή επικοινωνία με άτομα με αναπηρία. Διάβασε τον οδηγό εδώ.  Ο οδηγός περιλαμβάνει όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε και μπορεί να αξιοποιηθεί στο πλαίσιο της τάξης.

Για να ελέγξουμε τις γνώσεις μας, τόσο πριν όσο και μετά την παρουσίαση του οδηγού, δημιούργησα ένα σύνολο ερωτήσεων που δίνονται είτε με τη μορφή ερωτηματολογίου είτε με τη μορφή καρτών.

Στο ερωτηματολόγιο, κυκλώνεις την/τις κατάλληλες απαντήσεις. Θα βρεις το ερωτηματολόγιο εδώ.

Στο σετ καρτών χρωματίζεις την αντίστοιχη φατσούλα (χαρούμενη – λυπημένη) ανάλογα με το αν αντιστοιχεί σε μία ορθή ή λανθασμένη πρόταση.  Επιπλέον, αν εκτυπώσεις τις κάρτες σε χαρτονάκι Α4, υπάρχει η δυνατότητα να τρυπηθούν και να δεθούν με κορδονάκι. Θα βρεις τις κάρτες εδώ.

Μπορείς να αξιοποιήσεις τον οδηγό, τις κάρτες και το ερωτηματολόγιο είτε στις 3η Δεκέμβρη – Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία είτε στα πλαίσια προγραμμάτων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την αναπηρία και τη διαφορετικότητα!  

Γράψε μου στα σχόλια αν θα ήθελες να προσθέσω και συμπληρωματικές ερωτήσεις!!!

 

Αν θέλεις να μαθαίνεις γρήγορα όλα τα νέα της κυρίας Αταξίας, κάνε like στο Facebook και follow στο Instagram και στο Pinterest !

Αν θέλεις να λαμβάνεις τα νέα στο e-mail σου, κάνε subscribe !

0 σχόλια
1

Mπορουν επισης να σας ενδιαφερουν

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας.
Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε.
Aποδοχή Μάθε περισσότερα