6 καλοκαιρινές κάρτες για κορδόνι (λεπτή κίνηση)

από κυρία Αταξία

Μια πολύ αγαπημένη δραστηριότητα για την ανάπτυξη / βελτίωση της λεπτής κινητικότητας  και του οπτικοκινητικού συντονισμού είναι το πέρασμα κορδονιού σε κάρτες.

Οι κάρτες μου αρέσουν γιατί δεν πιάνουν χώρο  -πολύ σημαντικό, όταν έχεις άπειρο υλικό στο σπίτι ή στην τάξη. Μπορείς να φτιάξεις για κάθε θέμα, εύκολα και γρήγορα. Με την πλαστικοποίηση αντέχουν, μπορούν να καθαριστούν και να επαναχρησιμοποιηθούν.

Οι αντίστοιχες κάρτες του εμπορίου που είναι φτιαγμένες από χαρτόνι, συνήθως έχουν πολύ περιορισμένο χρόνο ζωής και είναι τυχαίας θεματολογίας.

Οι κάρτες που θα βρεις εδώ έχουν καλοκαιρινό θέμα. Για να τις φτιάξεις θα χρειαστείς:

  • Εκτυπωτή
  • Πλαστικοποιητή
  • Ψαλίδι
  • Κορδόνια / χοντρές κλωστές σε διάφορα χρώματα
  • Περφορατέρ (διακορευτή) ή τρυπητήρι ζώνης για να ανοίξεις τις τρύπες

Tips! 

-Μην χρησιμοποιήσεις ένα υπερβολικά μακρύ κορδόνι. Ένα μεσαίου μήκους θα χρησιμοποιηθεί πιο εύκολα από το παιδί.-Το κορδόνι που θα χρησιμοποιήσεις καλό είναι να έχει πλαστικό περίβλημα στην αρχή του και να είναι δεμένο με χοντρό κόμπο στο τελείωμά του (ώστε να μην φεύγει από την κάρτα).

Αν πιάνει το χέρι σου, μπορείς να φτιάξεις παρόμοιες κάρτες (σε οποιοδήποτε σχήμα και θέμα) χρησιμοποιώντας και άλλα υλικά όπως σκληρό χαρτόνι, αφρώδες πλαστικό.

Στην κατασκευή τους μπορείς να εμπλέξεις και τα παιδιά και να τους δώσεις την ευκαιρία να αναλάβουν την επιλογή του θέματος και να αξιοποιήσουν τη δημιουργικότητά τους, σχεδιάζοντας ή διακοσμώντας τις κάρτες που θα φτιάξετε.

Αν θέλεις να μαθαίνεις γρήγορα όλα τα νέα της κυρίας Αταξίας, κάνε like στο Facebook και follow στο Instagram και στο Pinterest !

Αν θέλεις να λαμβάνεις τα νέα στο e-mail σου, κάνε subscribe !

0 σχόλια
0

Mπορουν επισης να σας ενδιαφερουν

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας.
Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε.
Aποδοχή Μάθε περισσότερα