Εξάσκηση στο μέτρημα με Pop It

από κυρία Αταξία

Οι μαθητές μου τρελαίνονται για τα Pop It. Εγώ πάλι, όχι τόσο. Ωστόσο, πρέπει να μένουμε κοντά στη νεολαία και να παρακολουθούμε τις τάσεις!!! Αν μπορούμε να εντάξουμε τις τάσεις με γόνιμο τρόπο στην εκπαιδευτική διαδικασία, επιτυγχάνουμε το καλύτερο για όλους.

Μετά από όλη αυτή τη μανία με τα Pop It, έφτιαξα ένα παιχνίδι εξάσκησης στη μέτρηση, αξιοποιώντας ένα εκπαιδευτικού τύπου Pop It (το οποίο βρήκα σε γνωστό πολυκατάστημα παιχνιδιών και λοιπών ειδών).

Το παιχνίδι αποτελείται από 50 κάρτες με σχήματα (κύκλος, τρίγωνο, τετράγωνο, αστέρι και καρδιά) από το 1-10. Τις κάρτες θα τις βρεις εδώ. Ακολούθησα την κλασική πλέον διαδικασία της εκτύπωσης – πλαστικοποίησης για να αντέξουν για πολύ καιρό.

Κάρτες μέτρησης για Pop It 3

Κάρτες μέτρησης για Pop It 2

Πώς παίζεται το παιχνίδι: 

Μοιράζουμε τις κάρτες στους μαθητές (μπορούμε είτε να ανακατέψουμε τα σχήματα είτε ο κάθε μαθητής να πάρει μόνο από ένα είδος).

Κάθε μαθητής καλείται να μετρήσει τα σχήματα που απεικονίζονται σε κάθε κάρτα και στη συνέχεια να πατήσει τον κατάλληλο αριθμό στο Pop It.

Ο μαθητής κρατά τις κάρτες, στις οποίες μέτρησε με επιτυχία τα σχήματα. Προαιρετικά, στο τέλος του παιχνιδιού μπορούμε να μετρήσουμε πόσες κάρτες κατάφερε να κερδίσει κάθε μαθητής.

Τι επιτυγχάνουμε με το παιχνίδι:

  • Εξάσκηση στη μέτρηση με ελκυστικό, παιγνιώδη τρόπο
  • Αναμονή σειράς
  • Ακολουθία κανόνων / οδηγιών στο πλαίσιο του ομαδικού παιχνιδιού
  • Βελτίωση της λεπτής κίνησης
  • Αύξηση κινήτρου / εμπλοκής στην εκπαιδευτική διαδικασία

Κάρτες μέτρησης για Pop It 4

Δοκίμασέ το και γράψε μου τα σχόλιά σου!!!

Αν θέλεις να μαθαίνεις γρήγορα όλα τα νέα της κυρίας Αταξίας, κάνε like στο Facebook και follow στο Instagram και στο Pinterest !

Αν θέλεις να λαμβάνεις τα νέα στο e-mail σου, κάνε subscribe !

0 σχόλια
0

Mπορουν επισης να σας ενδιαφερουν

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας.
Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε.
Aποδοχή Μάθε περισσότερα