Διακόσμηση τάξης “Ουράνιο Τόξο”

από κυρία Αταξία

Η σχολική χρονιά δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς.

Η φετινή μου τάξη είναι 4 άδειοι τοίχοι, στους οποίους δεν μπορούμε να βάλουμε ούτε καρφί. Το τμήμα μου αποτελούν 5 εφτάχρονα. Ως εκ τούτου, δεν υπάρχει θέση για μιζέρια, ούτε για τους μεγάλους, ούτε για τους μικρούς.  Περνάμε στην τάξη ένα μεγάλο μέρος της ζωής μας και πρέπει να είναι ένας χώρος καθαρός, τακτοποιημένος, ευχάριστος, που να δημιουργεί θετικά συναισθήματα και να θες να βρίσκεσαι εκεί.

Έχοντας λοιπόν ως δεδομένο το μικρό κοινό μου, το οποίο ζει τη μετάβαση από το νηπιαγωγείο στο δημοτικό, σκέφτηκα να διακοσμήσουμε την τάξη μας, με ένα all time classic θέμα, το ουράνιο τόξο.

Η τάξη που παρέλαβα ήταν κάπως έτσι. Δεν σχολιάζω καν το γεγονός ότι σε ΣΜΕΑΕ υπάρχουν αυτά τα παράθυρα, χωρίς κανένα εξωτερικό μέσο προστασίας. Η τάξη μου

Ξεκινήσαμε με μία χαρούμενη,  συμβολική πόρτα, στην οποία είμαστε όλο το χαρούμενο παρεάκι σε duck edition. Η πάπια με τα παπιά της κολυμπά στη λίμνη!

Διακόσμηση πόρτας Ουράνιο τόξο

Για να ντύσεις την πόρτα σου, όπως εμείς, θα χρειαστείς:

 • Μπλε χαρτί μέτρου / συσκευασίας, περίπου 2 μέτρα, (ως βάση)
 • Μεταλλιζέ ασημί χαρτόνι (για τα σύννεφα)
 • Κανσόν πράσινο χαρτόνι, μέγεθος Α4 (για χορτάρι και λοιπές περικοκλάδες)
 • Πράσινο χαρτί Α4 (για να εκτυπώσεις φύλλα και νούφαρα) και κίτρινο (για να εκτυπώσεις τα παπιά)
 • Ασημί αφρώδες πλαστικό, μέγεθος Α4 (για τις καλαμιές)
 • Σατινέ φαρδιές κορδέλες, περίπου 1.50 μέτρο, στα χρώματα του ουράνιου τόξου
 • Μαρκαδόρους
 • Κόλλα
 • Χαρτοταινία

Όλες τις εικόνες, που αλίευσα στο διαδίκτυο μπορείς να τις κατεβάσεις από εδώ. Είναι σε αρχείο word, ώστε να μπορέσεις να κάνεις τις απαραίτητες μορφοποιήσεις για την εκτύπωση. Στο αρχείο δεν συμπεριλαμβάνεται πατρόν για το χορτάρι, τις καλαμιές και τα σύννεφα, καθώς ήταν προϊόν αυτοσχεδιασμού.

Πρώτα, έντυσα την πόρτα με το μπλε χαρτί του μέτρου. Στη συνέχεια, κόλλησα όλες τις εκτυπωμένες εικόνες από τα μισά της πόρτας και κάτω. Κάποιες εικόνες, όπως τα φύλλα, τα νούφαρα, τα παπιά ήταν εκτυπωμένες σε χρωματιστό χαρτί και απλά τις έκοψα και τις κόλλησα. Κάποιες εικόνες, όπως τα νούφαρα με τα λουλούδια, τα εκτύπωσα σε λευκό χαρτί και τα χρωμάτισα με μαρκαδόρους. Έκοψα με το μάτι τα μεταλλιζέ ασημί χαρτόνια σε σχήμα σύννεφου, με το ένα να επικαλύπτει το άλλο. Στερέωσα το επάνω μέρος των σύννεφων στην πόρτα. Σε μία χοντρή λωρίδα μεταλλιζέ χαρτόνι, στερέωσα με συρραπτικό τις κορδέλες του ουράνιου τόξου, τις οποίες είχα ήδη κόψει στη μέση. Κόλλησα τη χαρτονένια λωρίδα, πάνω στο μπλε χαρτί του μέτρου και κάτω από τα σύννεφα, ώστε να μην φαίνεται και έβαλα επιπλέον χαρτοταινία, για να μην έχουν κανένα ατύχημα. Και έτοιμη!

Άρεσε στα παιδιά πάρα πολύ και κάθε φορά, πριν μπούμε μέσα στην τάξη, παίζουμε με τις κορδέλες ή μετράμε τα παπιά! Εντός της τάξης, υπάρχει ένα ουράνιο τόξο από χρωματιστό τούλι, το οποίο έχουμε αγαπήσει όλοι πάρα πολύ!

Ουράνιο τόξο

Για να το φτιάξεις θα χρειαστείς:

 • Τούλια, 2 μέτρα έκαστο, στα χρώματα του ουράνιου τόξου
 • Ασημί μεταλλιζέ χαρτόνι για τα σύννεφα
 • Μεταλλιζέ γκλίττερ χαρτόνι σε παστέλ χρώματα για τα μικρότερα συννεφάκια
 • 1 λαστιχάκι
 • Διάφανη ταινία

Αρχικά, έβαλα τα τούλια με τη σειρά που έχουν τα χρώματα στο ουράνιο τόξο και τα έδεσα από τη μία πλευρά με ένα λαστιχάκι. Με άπειρη διάφανη ταινία, στερέωσα τη δεμένη άκρη στον τοίχο. Στη συνέχεια, κόλλησα κάθε χρώμα με ταινία ξεχωριστά στον τοίχο, για έξτρα ασφάλεια. Στο τέλος, έβαλα ταινία περίπου στα μισά του ουράνιου τόξου και προς το τέλος για να δώσω την αίσθηση της κίνησης. Κάλυψα με ένα ασημένιο συννεφάκι το δέσιμο που είχαν τα τούλια. Και τέλος έκοψα πολλά μικρά γκλιττεράτα συννεφάκια και τα κόλλησα τριγύρω για τσαχπινιά. Πατρόν για τα σύννεφα δεν υπάρχουν. Κόπηκαν όλα με το μάτι.

Για τα προσωπικά μας αντικείμενα, βρήκα έτοιμες υπέροχες ετικετούλες “Ουράνιο τόξο” από εδώ και χάρηκα ιδιαιτέρως, γιατί μου έλυσαν τα χέρια! Τις εκτύπωσα, τις πλαστικοποίησα, άνοιξα τρύπα με το περφορατέρ και χρησιμοποιώντας συρματάκι πίπας τις έδεσα στις τσάντες μας, για να ξέρουν όλοι, τι ανήκει σε ποιον! Κάτι το οποίο ήταν ιδανικό για τις πρώτες μέρες!

Για την ώρα του φαγητού, εκτύπωσα, χρωμάτισα και πλαστικοποίησα σουπλά “Ουράνιο τόξο”, τα οποία μπορούμε να καθαρίζουμε και να επαναχρησιμοποιούμε, να ορίζουμε την επιφάνεια που βρίσκεται το φαγητό μας και να τρώμε με στυλ!!!  Μπορείς να τα βρεις εδώ.

Σουπλά Ουράνιο τόξο

Αν θέλεις να μαθαίνεις γρήγορα όλα τα νέα της κυρίας Αταξίας, κάνε like στο Facebook και follow στο Instagram και στο Pinterest !

Αν θέλεις να λαμβάνεις τα νέα στο e-mail σου, κάνε subscribe !

0 σχόλια
1

Mπορουν επισης να σας ενδιαφερουν

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας.
Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε.
Aποδοχή Μάθε περισσότερα