Γράμμα στον Άγιο Βασίλη (με εικόνες)

από κυρία Αταξία
Ως παιδάκι, δεν έγραψα ποτέ γράμμα στον Άγιο Βασίλη.  Ωστόσο, έχω βοηθήσει πολλά παιδιά να γράψουν το δικό τους και είναι μία διαδικασία που μου αρέσει πολύ.
Αποφάσισα να δημιουργήσω μία νέα εκδοχή του γράμματος, όπου χρησιμοποιούνται κυρίως εικόνες και ελάχιστα η γραφή. Με τον τρόπο αυτό και με λίγη βοήθεια εκ μέρους μου, τα παιδιά μου θα μπορέσουν φέτος να στείλουν γράμμα στον Άγιο Βασίλη.
 
Το γράμμα περιλαμβάνει όλα τα βασικά στοιχεία :
  • Όνομα
  • Ηλικία
  • Τόπος κατοικίας
  • Γνωστοποίηση συμπεριφοράς προς τον Άγιο (Αν και τα ξέρει και τα μαθαίνει όλα, αλλά εμείς μπορούμε να δοκιμάσουμε να κάνουμε τον απολογισμό μας!)
  • Επιλογή δώρου
Πώς να το συμπληρώσεις:
 
Το παιδί μπορεί να συμπληρώσει το όνομά του γραπτώς. Εναλλακτικά, μπορούμε να γράψουμε το όνομά του σε χαρτάκι κατάλληλου μεγέθους και να το αναγνωρίσει/επιλέξει μεταξύ εκείνων των συμμαθητών του και να το κολλήσει στο κουτάκι.
 
Το παιδί μπορεί να συμπληρώσει την ηλικία του γραπτώς. Εναλλακτικά, μπορούμε να γράψουμε αριθμούς σε χαρτάκια και το παιδί να αναγνωρίσει/επιλέξει τον αριθμό που δηλώνει την ηλικία του και να το κολλήσει στο κουτάκι.
 
Αντίστοιχα γίνεται και στο πεδίο που αφορά στον τόπο κατοικίας.
 
Ως προς τη συμπεριφορά, το παιδί μπορεί να επιλέξει το εικονίδιο που θεωρεί ότι ταιριάζει στην συμπεριφορά του. Μπορεί να επιλέξει και να κολλήσει το χαρούμενο ανθρωπάκι, αν πιστεύει ότι ήταν καλό παιδί, το λυπημένο ανθρωπάκι, αν πιστεύει ότι ήταν άτακτο παιδί ή το ανθρωπάκι με την έκφραση “έτσι και έτσι” γιατί όλοι έχουμε και τις καλές και τις δύσκολες στιγμές μας. Ανάλογα με το τι επιλέξει το παιδί, μπορούμε να κάνουμε και μια συζήτηση σχετικά με την επιλογή του, καθώς είναι σημαντικό να εξηγήσει το παιδί τη συλλογιστική που ακολούθησε για να οδηγηθεί σε αυτήν την προσωπική αξιολόγηση της συμπεριφοράς του.
 
Ως προς την επιλογή δώρου, υπάρχει μια λίστα δώρων από εικόνες, όπου το παιδί επιλέγει ό,τι θα ήθελε ως δώρο και το κολλάει στο κουτάκι. Επιπλέον, υπάρχουν 2 άδεια κουτάκια για να κολλήσουμε ή να σχεδιάσουμε ενδεχομένως κάτι που δεν υπάρχει στη λίστα και μπορεί να θέλει το παιδί μας. Στην επιλογή δώρου, υπάρχει ένα μόνο κουτάκι , για να διαλέξει το παιδί αυτό που επιθυμεί περισσότερο.
 
Στο αρχείο που θα βρεις εδώ, περιλαμβάνεται και χριστουγεννιάτικος φάκελος για να φιλοξενήσει το γράμμα.
Κάθε φορά που γράφω γράμμα στον Άγιο Βασίλη με τα παιδιά μου, πάντα τα προτρέπω να ζωγραφίσουν και μία ζωγραφιά και να την βάλουν μέσα στο γράμμα!
 
Δοκίμασέ το και γράψε μου τις εντυπώσεις σου!
 
Αν θέλεις να μαθαίνεις γρήγορα όλα τα νέα της κυρίας Αταξίας, κάνε like στο Facebook και follow στο Instagram και στο Pinterest !
 
Αν θέλεις να λαμβάνεις τα νέα στο e-mail σου, κάνε subscribe !
0 σχόλια
1

Mπορουν επισης να σας ενδιαφερουν

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας.
Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε.
Aποδοχή Μάθε περισσότερα